newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עם ההחלטה על שחרור מוחמד אלקיק: למה לא נשמע קולם של העיתונאים?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

היום התבשרנו כי מוחמד אלקיק הגיע להסדר עם המדינה ויפסיק את שביתת הרעב שלו אחרי יותר מ-90 יום. זה זמן טוב לדבר על התנהלות התקשורת הישראלית מול מציאות, שבה צה"ל ושב"כ פוגעים ועוצרים עיתונאים פלסטינים. אלה הדברים שאמרתי בעניינו השבוע בתיק תקשורת:

פתאום שומעים את השם שלו בכל מקום. אולי כי הוא עומד למות, ואולי כי המוות שלו יעשה שם רע מאד לישראל בעולם. העיתונאי המקורב לחמאס, מוחמד אלקיק, שובת רעב כבר מעל 90 יום, אבל עד לפני זמן לא רב אף אחד מאיתנו לא ידע מי הוא בכלל.

שיעור באזרחות לעיתונאים ולעיתונאיות בישראל: מעצר מנהלי אינו הליך דמוקרטי, בטח לא מעצר מנהלי של עיתונאי. כן, גם אם הוא פלסטיני, וגם אם הוא מקורב לחמאס.

כשעיתונאי נעצר מסיבות שאינן ידועות לציבור, אנחנו העיתונאים צריכים להרים דגל שחור. אם אלקיק היה מעורב בפעילות טרור – אז יש להעמידו לדין, ואם נעצר בשל דברים שכתב – אז ההנחות שלנו לגבי הדמוקרטיה הישראלית צריכות לקבל סטירה רצינית.

עוד עובדה חשובה: אלקיק הוא לא העיתונאי הפלסטיני הראשון שנעצר. בכלל, עיתונאים פלסטיניים נפגעים תדיר בהפגנות שהם מסקרים בשטחים – עוד עובדה שכדאי שנדע.

אם תפקיד התקשורת הוא לבקר את השלטון, הרי שכאן יש תופעה שהגיעה זמנה להיעלם ואת זה צריך לומר – עיתונאים לא עוצרים סתם, בעיתונאים לא פוגעים. תצעקו את זה מעל לכל במה שיש לכם.

> איך ולמה נכשלה תנועת ההתנגדות הבלתי חמושה הפלסטינית

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf