newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מנתוני השב"ס: מאות קטינים ועצורים ללא משפט בבתי הכלא בישראל

מאת:
השאירו תגובה
א א א

נתונים חדשים ששלח היום שירות בתי הסוהר הישראלי לארגון "בצלם" חושפים את מספרי הכלואים הפלסטינים בבתי הכלא הישראלים. על פי הנתונים, נכון לסוף חודש פברואר ישבו בבתי הכלא הישראלים 437 קטינים פלסטינים תושבי הגדה המערבית ומזרח ירושלים, מהם חמישה בני פחות מ-14, ועשרה קטינים נכלאו בצו מנהלי ללא משפט.

על פי צו צבאי מספר 132 בדבר "שיפוט עבריינים צעירים" החל במסגרת החוק הצבאי בגדה, ההגדרה הרשמית לכלוא בן פחות מ-14 שנים היא "נער", ו-5 מהם, כאמור, כולם פלסטינים, כלואים בישראל. על פי על פי פקודת העבריינים הצעירים הישראלית, אגב, ההגדרה לקטין בן פחות מ-14 היא "ילד", והם מוחזקים במשמורת שב"ס לעיתים רחוקות ונדירות בלבד.

103 "בוגרים רכים", כאלה שמלאו להם 14 אך עוד לא חגגו את יום ההולדת ה-16 שלהם, מוחזקים גם הם בבתי הכלא, ואיתם גם 329 קטינים שמלאו להם 16 שנים ועדיין לא מלאו 18. הסטטוס של רוב הכלואים האלה (83%) הוא "עצורים", קרי, כאלה שטרם נשפטו כלל והם מוחזקים בכלא עד שתתקבל החלטה אחרת לגביהם.

נתוני שב"ס מציינים גם כי ישראל מחזיקה 686 בני אדם תחת צו מנהלי ללא משפט, עליה של 20% מחודש ינואר, בו הוחזקו 568 בני אדם. כמו כן, 10 מהעצירים המנהליים הם קטינים, אחד בן פחות מ-16. הנתונים מצביעים גם על 23 אזרחים ותושבים ישראלים המוחזקים בכלא ללא משפט תחת צו מנהלי, והשאר פלסטינים תושבי הגדה.

> "אם הם בכלא אז הם בטח עשו משהו"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf