newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

"צוק איתן": כמו פרק חדש בסדרת טלוויזיה מוכרת

מאת:
השאירו תגובה
א א א

יולי 2014, ישראל מתקיפה בעזה. אותו הסרט. ואתו אותו סרט גרוע של הצדקות ותירוצים, הסברים ודגֵשים (הם יורים עלינו!) איך האנשים בישראל (היהודים) מוכנים כל כך בקלות – שוב – להשתתף, לירות, לתמוך, לא לערער ולא להרהר?

יתכן שהסיבה היא שאין מדובר בסרט אלא בפרק בסדרת טלוויזיה. מישהי כתבה שאנו אוהבים סדרות יותר מסרטים כי צפייה בסרט, בשונה מפרק בסדרה, היא כניסה אל הלא מוכר. הסרט דורש מאמץ, מן הזיהוי של הדמויות ועד המעורבות בחייהן.

זה לא שהיהודים בישראל כל כך ממהרים להשתכנע מן הטיעונים המטופשים ביותר. גם לא כולם מתאמצים וטורחים להשתכנע. במובן מסוים ובמידה מסוימת האנשים משוכנעים מראש (משוכנעים ולא משוכנעים, משוכנעים ויודעים אחרת). אבל בעיקר, לא חיוני להשתכנע: בחברה היהודית בישראל לגווניה השונים, "הצוק האיתן" נחווה כתכנית חדשה בסדרה מוכרת, ולפחות מתוך כך אהובה.

המקום על הספה המהוהה (או הכיסא במשרד בבסיס המודיעין או חיל האוויר, בינתיים גם בטנק) מכין עצמו לצורתנו. והנה עוד מבצע נועז – או מערכה? או תגובה הולמת? לא חייבים להחליט בין הגרסאות. העיקר: אנו מזהים ביחד עם ה'מבצע' את התיאורים והעיגונים והנימוקים והצידוקים שיוכלו להלום אותו, יודעים להשתמש בהם, להמציא אותם, לחדד ולהרחיב ולחבר לפי הצורך. אם הכרזנו על אחד מהם – "אין ברירה" נניח – אולי עוד אין לנו תשובה איך ומה בעצם הוא מתאר או מנמק. למה אין ברירה אלא להפציץ בעזה? מאיזו בחינה אין ברירה? אם ידחקו בנו נשיב גם על כך.

יותר משחשוב לנו לבסס את עמדתנו, חשוב לא לחשוב, לא לראות, לחסום את התביעות – ואת ההזדמנויות – לדרכים אחרות של מעורבות. אנחנו עייפים, ורוצים רק לראות טלוויזיה.

כותבת אורחת: הילי רזינסקי

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf