newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הכלכלה של פרס: תאגידים במקום ממשלות

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בשבועיים האחרונים עסקו פוסטים רבים בשיחה מקומית בהרחבה במורשת המדינית של שמעון פרס, בהלווית פרס, בהחרמת הרשימה המשותפת, בביקור מחמוד עבאס ועוד.

אבל לצד תפקידו המדיני, פרס היה בין המעצבים המרכזיים של הכלכלה החדשה, הניו-ליברלית, המופרטת, שהזניקה את הפערים המעמדיים בחברה הישראלית בעשורים האחרונים – וגם על זה חשוב מאוד לדבר.

שני פוסטים מהימים האחרונים עוסקים בזווית הזאת של שמעון פרס, וכדאי לקרוא אותם כדי לקבל תמונה מלאה של המורשת המפוארת:

יניב כרמל באתר "דבר ראשון" עוסק בתוכנית הייצוב של 1985, ובפנייה המודעת, מבחירה, של פרס לכיוון של חיסול מדינת הרווחה ושל הפרטה.

באתר "העוקץ" גיא בן-פורת ממשיך ומלווה את פרס גם בעשורים שלאחר מכן, עם חזון המזרח התיכון (הניאו-ליברלי) החדש שלו, שהונחה על ידי ההיגיון שאומר, כדברי פרס עצמו ש"ממשלות הופכות להיות לא רלוונטיות לחברות מודרניות, הן קטנות מדי להתמודד עם האתגרים הגדולים. הכלכלה העולמית מתנהלת ללא ממשלות… חברות רב-לאומיות הפכו חשובות יותר מממשלות".

> שיחה מקומית עומדת לצד הטלוויזיה החברתית מול נסיונות ההשתקה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf