newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

"צריך להתמודד עם הפחד שמנהל את העובדים"

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כבר שנה וחצי שוועד העובדים של חברת ההייטק NCR מנהל משא ומתן עם הנהלת החברה במטרה להגיע להסכם קיבוצי שיבטיח יציבות לחברה לצד בטחון תעסוקתי ואופק לעובדים. את ההתארגנות בהסתדרות החדשה, עניין לא שגרתי בענף ההייטק הפרטי, הם יזמו לאחר עוד גל של פיטורים.

"הקמנו את הוועד מתוך כאב על המצב בחברה. המשותף בין כל חברי הוועד: כולנו ותיקים ולא מחפשים תפקידים, אנחנו בסך הכל רוצים להביא ליציבות החברה ולביטחון תעסוקתי", מספר ליאור טהור, יו"ר ועד העובדים. "יומיים אחרי שהתחלנו לפעול החתמנו יותר מ-50 אחוז מעובדי החברה. מאז הקמת הוועד אנו עוסקים בהסברה מול העובדים על מהו ועד עובדים, במקביל הסברנו להסתדרות שזו התאגדות שונה לחלוטין ממה שהכירו עד כה".

חברת NCR עוסקת באספקה ובפיתוח של שירותים ממוחשבים לרשתות שיווק קמעונאיות בעלות היקפי פעילות גבוהים. הנהלת NCR העולמית יושבת בארה"ב ובשלוחה הישראלית של החברה, ברעננה, מועסקים כ-700 עובדים.

ליאור, מה מטרת המאבק שלכם כרגע?

"אחרי שנה וחצי של מו"מ מול ההנהלה, כולי תקווה שפריצת הדרך ממש קרובה. כל מטרתנו היא להביא שינוי בחברה ובטחון תעסוקתי לעובדים, על מנת שיהיה להם לאן לשאוף ולהתקדם .ברגע שההנהלה תפנים ותעשה את השינוי הקטן כלפי העובד החברה תרוויח בגדול, העובד ייתן מעצמו הרבה יותר.

"התאגדות בענף ההייטק היא חדשה ופורצת דרך. כולנו הורגלנו להתאגדויות במגזר הציבורי ופחות בפרטי. וכך, כמו שזה חדש לנו העובדים זה חדש גם להנהלות. פתאום קם דור שיש לו אידאולוגיה וכל משאת נפשו היא לדאוג לקידומה של החברה מבלי שישכחו את העובדים מאחור.

"ההנהלה עדיין לא השכילה להבין שלא אנחנו כוועד ולא ההסתדרות מעוניינים לנהל את החברה. אנו רוצים להיות חלק ממנגנוני ההגנה ורשת הביטחון לעובדים".

> ההסכם לקיצור שעות העבודה יפגע בעובדים המוחלשים ביותר

יו"ר ועד העובדים של NCR ליאור טהור (במרכז אוחז במגפון), יחד עם נציגי ההסתדרות בהפגנה שקיימו נגד הסחבת במו"מ להסכם קיבוצי. (הצילום באדיבות ליאור טהור)

יו"ר ועד העובדים של NCR ליאור טהור (במרכז אוחז במגפון ושלט), יחד עם נציגי ההסתדרות בהפגנה שקיימו נגד הסחבת במו"מ להסכם קיבוצי. (הצילום באדיבות ליאור טהור)

איך המשפחה והסביבה הקרובה מגיבה למאבק? יש מחיר להובלת מאבק עובדים?

"למרות שלקחנו בחשבון את כל התסריטים האפשריים, מדובר במחירים כבדים שכל אחד מאיתנו שילם. החל מהסכנה לפרנסה בגלל שהחשיפה והפעילות סימנו אותנו, דרך ההשקעה של שעות רבות בעשייה, בתכנון וניהול המשא ומתן, ועד למחירים שאנחנו נאלצים לשלם גם בתוך הקן המשפחתי בגלל הפעילות בוועד.

"ברקע יש כך הזמן את הצורך להתמודד עם הפחד שמנהל את העובדים. פחד מלשתף פעולה עם חברי הוועד , פחד מלשוחח במקום העבודה עם אחד מחברי הועד, הפחד לתמוך בפומבי בפעילות הוועד, וזאת למרות שמנהלים רבים חתמו ותומכים בפעילות הוועד".

איזה טיפ תוכל לתת לעובדים שרק מתחילים להתאגד?

"מי שבוחר בדרך הלא פשוטה ומקים ועד צריך להבין שמדובר במשימה הרבה יותר קשה ממה שהוא תאר לעצמו לפני שהוא נכנס לזה. חשוב שלא ינטוש באמצע את החברים שמנהלים את המאבק, ללכת עם האמת עד הסוף ותמיד להישאר אותו בן אדם שמחובר לערכים.

"לעובדים שמעוניינים להקים ועד, במיוחד בהייטק, הייתי ממליץ בחום על "ההסתדרות החדשה". ההסתדרות מלווה אותנו בכל ההיבטים: כלכלי, אירגוני, משפטי, דוברות לתקשורת ועם המון ידע וניסיון בהקמת ועדים".

איזה מסר תרצה להעביר לציבור על מה שאתם עושים?

"אנו עדים לשינוי בחברה הישראלית שהוא הרבה יותר גדול מאיתנו. חברות נמכרות, חברות מופרטות, ובסוף שוכחים את המשאב הכי חשוב שבגינו החברה נמכרה – העובד שנתן ונותן מעצמו המון להצלחתה. לכן חשוב שהעובדים יתארגנו, גם במגזר הפרטי".

* אורלי נוי סייעה בהכנת הכתבה

> החירות היא תנאי לאחריות, ואין אחריות ללא חירות

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf