newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

"אם יצליחו לפנות אותנו, עשרות משפחות בשכונה יהיו בסכנה"

מאת:
השאירו תגובה
א א א

דיווחים ותיעוד: אורלי נוי ומעיין דק

עשרות מפגינים התאספו היום (שישי) בשייח' ג'ראח למחות נגד הכוונה לחדש את הפינויים בשכונה. כפי שדווחה יעל מרום בשיחה מקומית, מי שעומדת עכשיו בפני פינוי מיידי מביתה היא משפחת שמאסנה, המונה שש נפשות, בהן גם הורים קשישים בשנות השמונים לחייהם.

לפני כשבועיים קיבלה המשפחה צו המורה לה להתפנות מביתה עד ל-9 באוגוסט. אם לא תעזוב – תפונה בכוח. בינתיים נדחה באופן זמני פינויה של המשפחה עד ליום ראשון הקרוב, אך אם יתבצע הפינוי יהיה זה הפינוי הראשון בשכונה מזה שמונה שנים. בשכונה חיות עשרות משפחות פלסטיניות נוספות שמאוימות בפינוי בידי ארגוני מתנחלים בסיוע רשויות המדינה.

היועץ המשפטי לממשלה לשעבר עו"ד מיכאל בן-יאיר ביקר היום בשכונת אום הארון שבשיח ג'ראח, בה משפחתו התגוררה עד שנת 1948, ואמר לתושבי השכונה:

"אם הממשלה הייתה הגונה כלפי כל תושביה, גם כלפיכם, היא הייתה צריכה להפקיע את הנכסים בשכונה ולתת אותם לפלסטינים המתגוררים בהם כיום. משפחתי ומשפחת בן-דודי שפונו מהשכונה בינואר 1948 קיבלו נכסים של פלhטים פלסטינים ברחוב יפו ובשכונת קטמון שערכם היה גדול מהנכסים שהותרנו בשכונה. כשמכרנו את אותם נכסים, התמורה נשארה בידינו. אם יהיה הסדר קרקעות בשכונה אתבע את הבעלות על הבניין שהיה של משפחתי ואמסור אותו לפלסטינים המתגוררים בו היום. החוק הקיים, המאפשר פיצוי כפול ליהודים בלבד, הוא חוק מעוול"

בהפגנה נישאו שלטים נגד הפינוי הצפוי ובסולידריות עם תושבי השכונה ומשפחת שמסאנה. במהלך ההפגנה פתחו המוחים בצעדה לכיוון ביתה של משפחת שמסאנה, העומד בפני פינוי. מוחמד שמסאנה אמר כי "אם יצליחו לפנות אותנו, עשרות משפחות בשכונה יהיו בסכנה".

סאלח דיאב, ממובילי המאבק, אמר כי בכל יום באים אנשים לתמוך בתושבי השכונה. "המסר עובר לכל העולם, אבל הדבר החשוב זה אתם שמגיעים פה לשטח, איתנו" הוסיף.

> עצרת נגד פינוי משפחות בשייח' ג'ראח בהשתתפות המופתי לשעבר של י-ם

מפגינים צועדים לביתה של משפחת שמסאנה בשייח' ג'ראח (צילום: אורלי נוי)

מפגינים צועדים לביתה של משפחת שמסאנה בשייח' ג'ראח (צילום: אורלי נוי)

מפגינים צועדים לביתה של משפחת שמסאנה בשייח' ג'ראח (צילום: מעיין דק)

מפגינים צועדים לביתה של משפחת שמסאנה בשייח' ג'ראח (צילום: מעיין דק)

היועץ המשפטי לממשלה לשעבר מיכאל בן יאיר בביקור בבית בו התגוררה משפחתו בשייח' ג'ראח

היועץ המשפטי לממשלה לשעבר מיכאל בן יאיר בביקור בבית בו התגוררה משפחתו בשייח' ג'ראח

> שייח' ג'ראח: פלסטינים וישראלים הפגינו נגד חידוש הפינויים בשכונה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf