newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

איילת שקד: חג קורבן שמח - רק לדרוזים

שרת המשפטים חברה במפלגה שעוסקת לא מעט בדמוגרפיה, ויודעת היטב שאת חג הקורבן חוגגים לא רק הדרוזים אלא מיליארד וחצי מוסלמים. אבל בברכת החג שלה היא בחרה להתעלם מהם במופגן

מאת:

יותר ממיליארד וחצי מוסלמים ברחבי העולם מציינים את חג הקורבן (עיד אל-אדחא) השבוע, והרשתות החברתיות מלאות באיחולי חג שמח, בהם של נוצרים ויהודים רבים. גם שרת המשפטים איילת שקד בחרה לפרסם ערב החג (שני) ברכה סטנדרטית לרגל המאורע החשוב – רק שהיא שכחה לציין את רוב החוגגים ובחרה לאחל חג שמח רק לדרוזים, "בישראל ובעולם". בפוסט, שזכה ל-1200 לייקים עד כה, אחלה שקד "פרנסה טובה והצלחה" לדרוזים, ולא שכחה לציין את הסיבה העיקרית לכתיבת הפוסט: "מי יתן והברית בין שני עמינו רק תתחזק". את הפוסט היא חתמה בברכה המקובלת "כל עאם ואנתם בח'יר", בתעתיק עברי.

בעוד שברכות של פוליטיקאים ישראלים וקציני צבא ברשתות החברתיות לרגל החגים המוסלמים הפכו לדבר שבשגרה, למרות הניגוד הבוטה בין הברכות החגיגיות לפועלם ביתר ימות השנה, נראה ששרת המשפטים שוברת כאן שיא חדש של בוטות. מכיוון ששקד חברה במפלגה העוסקת לא מעט בדמוגרפיה, אין ספק שהיא מכירה את המספרים, ופשוט בוחרת להתעלם במופגן מרוב החוגגים, לא רק בארץ ובשטחים אלא בעולם כולו. הניסיון להפריד בין הדרוזים לבין יתר הערבים הוא לא חדש כמובן, אך נעשה שקוף יותר, במיוחד על רקע המחאות האחרונות נגד חוק הלאום והניסיון של הממשלה לחתום עסקה עם העדה הדרוזית.

(צילום מסך מתוך עמוד הפייסבוק של איילת שקד)

(צילום מסך מתוך עמוד הפייסבוק של איילת שקד)

רבים מהמגיבים בדף הפייסבוק הרשמי של השרה הזכירו לה שלמרות מה שכתבה, את החג חוגגים מוסלמים ברחבי העולם. כך למשל הגולש חוסיין עג׳וב שהבהיר: "השרה האחראית על צדק ושוויון מרשה לעצמה לאחל ברכת חג רק לחלק מסוים מהאוכלוסייה ולהימנע באופן פרובוקטיבי מאיחולי ברכת חג שמח לרוב המוסלמי". הגולשת מרים אבו מוח תהתה: "מה עם המוסלמים? הם לא בני אדם שתברכי אותם? איזו אפליה וגזענות". וגם הגולש הדרוזי רביע בסיס שכתב: "שקד, החג שלנו אינו שמח בגלל חוק הלאום שהיית מיוזמיו. מי ייתן שעד השנה הבאה החוק הזה יבוטל, ונזכה בשמחת חג אמיתית".

יש לציין כי שקד איננה הראשונה "לשלוף" את תרגיל ההפרד-ומשול הזה: בשנה שעברה פרסם ראש הממשלה נתניהו ברכה לרגל חג הקורבן לדרוזים בלבד, אך לאחר ארבע שעות ובעקבות שטף של תגובות נזעמות הואיל להוסיף לברכה גם את האזרחים המוסלמים.

איילת שקד תופרת כבר מזמן את החליפה ליום שבו תעמוד בראש הממשלה. אבל הממלכתיות ממנה והלאה. במדינה שלה, ברור לכל, יש מי שהם חלק, ויש מי שצריך להיפטר מהם. ועד אז, אם אפשר להתעלם במופגן – אז למה לא?

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

"אנחנו צועקים, רעבים ומתים לבד": החיים בחורבות שג'אעייה

הפלישה של ישראל לשכונה שבמזרח העיר עזה, שנמשכה חודשים, הותירה אחריה הרס מוחלט. התושבים, עדיין תחת מצור, מסכנים את חייהם רק כדי לשים ידיהם על שק קמח אחד

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf