newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

"בשביל הצחוקים": הצעיר הפלסטיני שנורה בגבו ע"י חיילים מדבר

כראם קוואסמי מחברון הוא הצעיר שחיילים תועדו יורים בו כדור ספוג ליד מחסום א-זעים. "ראיתי שלושה חיילים יושבים על הרצפה ומכוונים את הנשק שלהם לכיוון שלי", הוא סיפר לאתר MEE, "ואז שמעתי קול נפץ"

מאת:

צעיר פלסטיני שנורה בגבו בכדור ספוג סיפר לאתר "מידל איסט איי" (MEE) שהיה בדרכו לחפש עבודה במזרח ירושלים כשהחיילים הישראלים עצרו אותו, היכו אותו וירו בו.

כראם קוואסמי, בן 22 מחברון, אמר כי אירוע הירי – שסרטון שבו ניתן לראות אותו הודלף על ידי ערוץ ישראלי בתחילת נובמבר – קרה לפני שנה וחצי. קוואסמי נזכר כי הלך לכיוון העיירה א-זעיים במזרח ירושלים כשהחיילים הישראלים עצרו אותו. "הם פגעו בי [עם הג'יפ], ואז לקחו אותי מתחת לגשר והתחילו להכות אותי", הוא מספר.

כראם קאוואסמי, פלסטיני בן 22 מחברון, מחזיק את החולצה שלבש כשחייל ישראלי ירה בו בגבו בכדור ספוג (צילום: MEE/Alaa Daraghmeh)

כראם קוואסמי, פלסטיני בן 22 מחברון, מחזיק את החולצה שלבש כשחייל ישראלי ירה בו בגבו בכדור ספוג (צילום: MEE/Alaa Daraghmeh)

לדבריו, החיילים החזיקו אותו כמעט שלוש שעות מתחת לגשר, לפני ששיחררו אותו. הוא ביקש מהחיילים ללכת בדרך שמובילה לאזור א-זעיים, אך הם התעקשו שיילך לכיוון ענאתא, בצפון מזרח ירושלים.

"הייתי חייב לשמוע להם. הרמתי ידיים והמשכתי ללכת. שמעתי אותם צועקים, וכשהסתובבתי, ראיתי שלושה חיילים יושבים על הרצפה ומכוונים את הנשק שלהם לכיוון שלי – כאילו שהם רוצים לירות בי", אמר קוואסמה.

כשהסתובב כדי להמשיך ללכת, קוואסמה שמע צליל נפץ. חייל ישראלי ירה בו בגבו בכדור ספוג – תחמושת שמשמשת לפיזור הפגנות ויכולה להיות קטלנית מטווח קצר. "איבדתי תחושה בגופי במשך חמש דקות בערך", מספר קוואסמה. "אני לא יודע מי ירה בי, אבל אחרי שקמתי כל החיילים התחילו לירות סביבי, רק בשביל הצחוקים".

הוא הלך במשך שעה וחצי עד שהגיע לאזור ענאתא, ואז פונה לטיפול בבית חולים בחברון.

קוואסמה, שעד עכשיו סיפר רק להוריו על המקרה, עדיין מרגיש כאב בשתי זרועותיו, שהחיילים עיקמו בכוח מאחורי גבו. הוא אמר כי כעס כשקרא את הדיווח שהחיילים המעורבים רק הושעו מתפקידם – עונש קל מדי לדעתו על התקיפה שעבר.

"מה שקרה לי קרה לפלסטינים רבים נוספים בזמן שחזרו מעבודתם או לימודיהם. אבל לרוע המזל, לא היו מצלמות שתיעדו את המקרים האחרים", אמר קוואסמה.

הכתבה הופיעה במקור באתר Middle East Eye. תרגום: יונית מוזס

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf