newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: טקס יום הזיכרון המשותף הישראלי- פלסטיני

אלפים הגיעו לטקס יום הזיכרון בסימן פיוס וסיום מעגל האלימות. "כדי שלא יהיה עוד שכול, אנחנו בוחרים לבנות ביחד מציאות אחרת"

מאת:

למעלה מ-3,000 ישראלים ופלסטינים הגיעו אמש (שלישי) לטקס יום הזיכרון הישראלי-פלסטיני בהיכל הספורט החדש בצפון תל אביב ("היכל קבוצת שלמה"), לציין ביחד הן את הכאב, והן את האמונה ביכולת לסיים את הכיבוש, להביא את השלום והפיוס ובכך לשים סוף למעגל הדמים, להרג ולשכול.

זו השנה ה-11 בה התקיים הטקס המשותף, יוזמת "פורום המשפחות השכולות" ו"לוחמים לשלום", בהשתתפות בני משפחות של קורבנות הסכסוך. עוד בטקס הופיעו אוהד נהרין וניצן רסלר (מלהקת בת שבע), דנה ברגר, שילה פרבר, מקהלת הנשים הערבית-יהודית ראנה, שאנן סטריט ועוד.

אפשר לצפות בטקס יום הזיכרון המשותף כאן (הטקס מתחיל בדקה 47 להקלטה):

בהודעה לתקשורת מטעם שני הגופים המארגנים של הטקס נכתב בין היתר כי "בשנה קשה זו, כשאנו עדים לעלייה בשנאה ובאלימות, בצל החשש להסלמה בעזה וחודשים ארוכים של אינתיפאדת היחידים; אל מול ריק הנהגתי, ובזמן שלא מציעים לנו פתרונות – חשוב לנו, ישראלים ופלסטינים, לקחת אחריות – וביום הקשה הזה, להציע דרך אחרת ולהפסיק לחיות על החרב.

"במהלך הטקס המשותף אנחנו מתייחדים עם הכאב והשכול ומכירים במחיר שכולנו – משפחות שכולות והחברה כולה – משלמים. איננו מוכנים שהשכול ישמש ככלי להעצמת וליבוי הסכסוך והאלימות. כדי שלא יהיה עוד שכול, אנחנו בוחרים לבנות ביחד מציאות אחרת".

בשנים קודמות עסקנו כאן בסוגי ביקורות שונים על הטקס. בשנה שעברה ניסה ארגון מתנחלים למנוע את כניסתם לישראל של המשתתפים הפלסטינים באירוע. לפני שנתיים כתבה פה לילך בן-דוד שהטקס המשותף הוא "נורמליזציה דרך הזכרון", וחגי מטר ענה ש"במוות ובזיכרון אפשר לדבר על שוויון".

בחודשים האחרונים מעורבות שתי התנועות ביוזמה החודשית של קיום "צעדות חופש" משותפות, פלסטיניות-ישראליות, לאורך כביש 60, נגד הכיבוש והאלימות ולמען שלום.

> יזכור עם ישראל כי על החרב לא חיים

טקס יום הזיכרון הישראלי-פלסטיני, 2016 (חי אשכנזי, לוחמים לשלום)

טקס יום הזיכרון הישראלי-פלסטיני, 2016 (חי אשכנזי, לוחמים לשלום)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
ישראל האיצה את הטיהור האתני בגדה בעזרת חיילים במדים, וחיילים לא במדים, מתנחלים. חיילים על רקע עשן העולה משריפות בכפר דומא בגדה, אפריל 2024 (צילום: איתי רון / פלאש 90)

ישראל האיצה את הטיהור האתני בגדה בעזרת חיילים במדים, וחיילים לא במדים, מתנחלים. חיילים על רקע עשן העולה משריפות בכפר דומא בגדה, אפריל 2024 (צילום: איתי רון / פלאש 90)

בעזה וג'נין, נצרת וירושלים – ישראל מנהלת את אותה המלחמה

מיקוד המבט בחורבן ובמוות שישראל המיטה על עזה הוא מובן, אבל מה שישראל עושה שם הוא חלק מההיגיון המסדר של האפרטהייד הישראלי בכל המרחב שבין הירדן לים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf