מפגינים בת"א, חיפה וי-ם: חיי שחורים ופלסטינים חשובים
הפגנות נערכו אתמול במקומות שונים בארץ במחאה על אלימות משטרתית, כשהמפגינים מחברים בין הירי באיאד אלחלאק בירושלים לירי בג'ורג' פלויד במיניאפוליס. בירושלים נעצרו שלושה מפגינים ושוחררו עם צו הרחקה
מאות הפגינו אתמול בערב (שלישי) בחיפה, ירושלים, תל אביב ומקומות אחרים נגד אלימות משטרתית, כשהם מקשרים בין הירי באיאד אלחלאק במזרח ירושלים לרצח של ג'ורג פלויד במיניאפוליס. המוחים חסמו כבישים והמשטרה עצרה שלושה מפגינים.

חיבור ישיר בין ירושלים למיניאפוליס. מפגינים בחיפה נגד אלימות משטרתית (צילום: ארי רמז)
בירושלים כ-300 מפגינים מחו על הירי באלחלאק ונגד אלימות משטרתית בכלל, וחסמו את רחוב יפו במרכז העיר ואת תנועת הרכבת הקלה לשעה ארוכה.
המפגינים החזיקו באנר גדול שעליו נכתב בעברית ואנגלית "גזענות הורגת" לצד הסמל של קבוצת "אנטיפה", הארגון שטראמפ הצהיר שהוא רוצה להוציא מחוץ לחוק.
המשטרה פינתה את המפגינים בכוח, עצרה שלושה מהם ועיכבה מפגין רביעי. שניים מהמפגינים עוכבו בתחילה מכיוון שלא לבשו מסכה, אך עם הגעתם לתחנת המשטרה, השוטרים הודיעו לאחד מהם שהוא עצור בחשד ל"התקהלות אסורה".
לאחר המעצרים, המפגינים עברו למחות מול בית המעצר במגרש הרוסים, לשם נלקחו העצורים. שלושת העצורים שוחררו רק בשעות הבוקר (יום רביעי) מבלי שהובאו בפני שופט, והוצא נגדם צו הרחקה של 15 יום ממרכז העיר בירושלים.

סטודנטים מפגנים נגד הירי באיאד אלחלאק מחוץ לאוניברסיטה העברית בהר הצופים, ב-2 ביוני 2020 (צילום: אקטיבסטילס)

שוטרים מפנים מפגינים מהכביש במהלך מחאה נגד אלימות משטרתית במרכז ירושלים, ב-2 ביוני 2020 (צילום: אקטיבסטילס)

מפגינים חוסמים את כבישים במהלך הפגנה נגד אלימות משטרתית במרכז ירושלים, ב-2 ביוני 2020 (צילום: אקטיבסטילס)
"ההפגנה היתה זועמת, המשטרה התנהגה באופן אגרסיבי, וכמה מהשוטרים הפעילו אלימות מופרזת", סיפר גלעד, אחד המפגינים שנעצר ושוחרר בשעות הבוקר. "מחינו על הרצח של איאד אלחלאק בעיר העתיקה ביום שבת, ועל אלימות שכוחות משטרה מפעילים על האחר בכל העולם".
זמן קצר לפני כן, גם בירושלים, עשרות סטודנטים פלסטינים הפגינו בכניסה לאוניברסיטה העברית בהר הצופים במחאה על הריגתו של אלחלאק בידי שוטרים.
בחיפה כ-200 מפגינים, רובם פלסטינים, הפגינו בכיכר אונסק"ו בשדרות בן גוריון במחאה על הריגתו של אלחלאק. ההפגנה הפכה אחרי זמן קצר לתהלוכה ספונטנית. המפגינים צעדו בשדרות המגינים וחסמו את התנועה, ומולם ניצבו שוטרי יס"מ ופרשי משטרה.
המפגינים הניפו דגלי פלסטין ואת תמונתו של אלחלאק, ונשאו שלטים שעליהם כתובות בנוסח "Palestinian lives matter" ו-"black lives matter". על חלק מהשלטים הופיעו זו לצד זו תמונותיהם של ג'ורג' פלויד ושל סלומון טקה, שנורה על ידי שוטר בשנה שעברה בקרית חיים. המחאה הסתיימה ללא מעצרים.

מפגינים בחיפה נגד אלימות משטרתית, ב-2 ביוני 2020 (צילום: מריה זרייק/ אקטיבסטילס)
בתל אביב עשרות מפגינים התכנסו מול הקונסוליה האמריקאית ברחוב הירקון (לשעבר השגרירות), כשהם מחזיקים את דיוקנו של פלויד ושלטים עליהם נכתב "צדק" ו-"Black Lives Matter".
בטייבה חברים בקבוצת המודעות למען אוטיסטים קיימו משמרת מחאה נגד ההרג של אלחלאק, ונשאו שלטים שלטים שעליהם נכתב "אלימות משטרתי הורגת" ו"די לאצבע על ההדק".

מפגינים מול הקונסוליה האמרקאית בתל אביב, ב-2 ביוני 2020 (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.
לתמיכה בשיחה מקומית









