newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עיריית לוד חייבה עובדים להפגין נגד הזיהום מהכפר הלא מוכר דהמש

עיריית לוד יזמה הפגנה נגד זיהום האוויר כתוצאה משריפת הזבל בכפר השכן דהמש, ישוב לא מוכר שלא זוכה לתשתיות או לשירותים מוניציפאליים בסיסיים כגון איסוף אשפה. תושבים: מדובר בפרובוקציה של עונת בחירות. עיריית לוד: צעד אמיץ של ראש העיר

מאת:

עיריית לוד ארגנה היום (שני) הפגנה נגד "מפגע השריפות" מהכפר הלא מוכר השכן, דהמש. בכרזות שהפיצה העירייה נאמר "ביום שני נצא כולנו, עובדי עירייה ותושבים, להפגנה נגד אוזלת ידם של הרשויות בטיפול במפגע אשר מגיע לכל חלקי העיר וגורם לתושבים לסבל נוראי, לזיהום אוויר חמור, עשן וריחות צחנה בלתי נסבלים".

כמו כן הפיצה העירייה מזכר לעובדים הקובע כי "בהתאם להנחיית מנכ"ל העירייה, השתתפות העובדים מחר בהפגנה הינה חובה!!!" (הדגש וסימני הקריאה במקור, א.נ). עוד נאמר במזכר כי עובדי העירייה היוצאים להפגין יחתימו כרטיס בעת היציאה להפגנה, והשעות ישולמו להם על ידי אגף משאבי אנוש. בהפגנה נאם גם ראש העירייה, יאיר רביבו.

> הבולדוזרים שהרסו את בתי דהמש שברו גם את החלומות לחיים משותפים

פרובוקציה של עונת בחירות? ראש עיריית לוד, יאיר רביבו, נואם בהפגנה נגד "מפגע השריפות" מהכפר הלא מוכר דהמש (צילום: נטלי קירשטיין)

הכפר הלא מוכר דהמש נמצא בשטח השיפוט של המועצה האזורית עמק לוד, ואולם אף מועצה אזורית או רשות מקומית לא מכירה בו ובתיו נמצאים תחת איום הריסה מתמיד. הכפר קיים מאז 1948 והתושבים מחזיקים בבעלות על האדמות בטאבו. למרות זאת המדינה אינה מכירה ביישוב, ואינה מספקת לו תשתיות ושירותים בסיסיים כמו ביוב, כבישים, חשמל, דואר ואיסוף אשפה, כך שהתושבים נאלצים לשרוף את האשפה כיוון שאף גורם מוסמך לא פועל לאיסופה.

נטלי קירשטיין, תושבת לוד שהיתה עדה להפגנה, מספרת: "היתה הפגנה מאוד מסודרת, הגיעו הסעות מהעירייה, שני אוטובוסים ומלא רכבים פרטיים. רוב המפגינים היו עובדי עירייה, הם קיבלו על זה שכר.

"זה מהלך מוזר, פרובוקטיבי. אני משערת שזה קשור לעובדה שמדובר בתקופת בחירות, ככה יאיר רביבו מקושש קולות כנראה. שריפת זבל זה באמת מפגע, אבל בואי תראי מה הולך פה. נורא קל להתעסק באיכות סביבה, אבל לאנשים שעסוקים בהישרדות יומיומית אין בדיוק את הפנאי לעסוק בזה. הם עסוקים בהישרדות".

המודעה שפרסמה עיריית לוד לקראת ההפגנה

גם איסמאעיל ערפאת, יו"ר הוועד של הכפר דהמש, צפה בהפגנה. "עמדתי בחוץ עם שילוט להכרה בדהמש. זאת פרובוקציה של ראש העיר. הבחירות מתקרבות, הוא לא רוצה שייספחו אליו את דהמש, והאמת שגם אנחנו לא רוצים בזה. הוא בא להראות לחב"ד ולשכונת האורנים שהוא נלחם בפסולת ובזוהמה, אבל למה אתה מפגין נגדי?! לך למשרדי הממשלה, יש יחידת פיקוח ארצית עם סמכויות מעל הראש של הרשויות המקומיות, מה הבעיה שתלך אליהם ותבקש שישלחו פקחים? לא ראיתי אותו מפגין נגד השלכת פסולת בשכונת הערביות בלוד. העיקר הביא אוטובוסים, שילוט ופרסומת על חשבון העירייה, הפגנה למטרה פוליטית נטו. אני חי בזבל גם ככה, בלי תשתיות ואיסוף אשפה. תפגין שיפנו לנו את האשפה!"

לדברי ערפאת, אחרי שהרסו שלושה בתים ישנם עדיין 13 צווי הריסה נוספית המאיימים על בתים בכפר, המעוכבים כעת בגלל ההליך המשפטי המתנהל בעניינים. "המדינה מושכת זמן בבג"ץ. בית המשפט חייב את המדינה להחליט לאיזו רשות מוניציפלית דהמש שייכת, אבל הם עוד לא החליטו אם אנחנו יכולים להתקיים בכלל או לא".

מעיריית לוד נמסר בתגובה: "תושבי לוד זכאים לאוויר נקי ולאיכות חיים וכך יהיה. לא ייתכן שישנו כפר לא חוקי ממערב ללוד, שאינו בתחום השיפוט של לוד, שגורם למפגע חמור ורשויות האכיפה בהן מינהל מקרקעי ישראל, המשטרה הירוקה והמשרד להגנת הסביבה, יושבות בחוסר מעש ואינן מטפלות במפגע אשר גורם לתושבי העיר לסבל נוראי, לזיהום אויר חמור, עשן וריחות צחנה בלתי נסבלים.

לעיתים גם העירייה כגוף ציבורי יכולה להוביל מאבק כנגד גופים ציבוריים גדולים יותר, ולכן ראינו לנכון לשתף את עובדי העירייה יחד עם תושבים המתגוררים בסמוך, מתוך הזדהות עם סבלם המתמשך, מזה שנים ארוכות. בהחלט צריך אומץ ציבורי כמו שיש לראש העיר לוד, עו"ד יאיר רביבו, לצאת כנגד משרדי ממשלה והגורמים שהם בעלי סמכות האכיפה, בדרישה לבצע פעילות ממוקדת, עקבית ונחושה עד למיגור המפגע לחלוטין. נגיש עתירות ונפנה לבג"ץ כנגד אוזלת ידם, נערב את משרד מבקר המדינה וננקוט בכל אמצעים כדי להביא קץ לסבלם של תושבי לוד".

המזכר שהפיצה עיריית לוד לעובדים לקראת ההפגנה

> טייסים מאל על: נסרב להטיס פליטים בניגוד לרצונם

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

"אנחנו צועקים, רעבים ומתים לבד": החיים בחורבות שג'אעייה

הפלישה של ישראל לשכונה שבמזרח העיר עזה, שנמשכה חודשים, הותירה אחריה הרס מוחלט. התושבים, עדיין תחת מצור, מסכנים את חייהם רק כדי לשים ידיהם על שק קמח אחד

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf