newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: צה"ל מפזר מי בואש על בתי פלסטינים בכפר קדום

ביום שישי בתום ההפגנה השבועית נכנס לכפר קדום רכב צבאי והשפריץ מי בואש לעבר הבתים בכפר. דובר צהל טוען: הכוח פיזר "מפרי סדר" ששהו במבנה. אולם לא מדובר באירוע חריג אלא בשגרה של ענישה הקולקטיבית של כפרים בהם מעזים להפגין נגד הכיבוש

מאת:

מאז יולי 2011 מפגינים תושבי כפר קדום, אשר שוכן בין שכם לקלקליה, בקביעות בימי שישי במחאה על חסימת כביש הגישה של הכפר לשכם. חסימה זו בוצעה על ידי המשטר הצבאי בגדה בעקבות ההרחבה של ההתנחלות קדומים אשר חולשת על הכביש.

הפגנות אלו, אשר מוגדרות לא חוקיות, כפי שכל מחאה נגד הכיבוש הצבאי איננה חוקית בגדה, נתקלות באלימות רבה מצד הצבא, ועד כה נרשמו בהן פצועים רבים בשל השימוש בכדורי מתכת מצופים גומי, גז מדמיע, וגם ירי חי. בעבר עשה הצבא שימוש גם בכלבי תקיפה נגד המפגינים.

ביום שישי האחרון, לאחר שההפגנה כבר הסתיימה לדברי התושבים, נכנס לכפר רכב ממוגן מסוג מכת"זית של מי "בואש". זהו נוזל מצחין אשר בין השאר נדבק לקירות ורצפות ואיננו מאפשר מגורים במקום בו הושפרץ ימים רבים לאחר שנעשה בו שימוש. הנוזל מעורר בחילות והקאות. מי "הבואש" אשר מיועדים לפזר הפגנות הושפרצו במקרה זה על בתי התושבים הפלסטינים בכפר. בתגובה ילדים יידו על הרכב מספר אבנים.

חיילים מרססים את בתי הכפר במי בואש:

זו לא הפעם הראשונה שבה כוחות הביטחון הישראלים נוהגים באופן הזה. כך בוצע בבית ספר בא-טור בנובמבר 2014, בכפר קדום עצמו, ופעמים רבות בכפרים הפלסטינים בהם מתקיימות הפגנות סדירות נגד גזל אדמותיהם.

מדובר בענישה קולקטיבית של חפים מפשע אשר מיועדת לגבות מחיר מהתושבים, בנוסף למחיר הכבד שהם משלמים בחיי אדם ומעצרים, שמטרתם להביא אותם להפסקת המחאה נגד המשטר הצבאי. ענישה כזאת היא לא רק לא דמוקרטית מן הסתם, אלא גם יכולה להיחשב כפשע מלחמה.

מדובר צה"ל נמסר כי "במהלך הפרת סדר אלימה ובלתי חוקית בכפר קדום, בה נזרקו אבנים וסלעים לעבר כוחות צה"ל מתוך בתי הכפר, השתמש הכוח בחומר לפיזור הפגנות לעבר מפרי הסדר ששהו בצמוד למבנה ובתוכו על מנת לפזר את המפגינים".

המפגינים, כאמור, טוענים כי כניסת הבואש לכפר בוצעה לאחר שהסתיימה ההפגנה. וראוי גם להדגיש בשנית כי כל הפגנה של פלסטינים בשטחים הכבושים מוגדרת כבלתי חוקית. בנוסף לא ברור מדוע יש לצבא צורך לפזר "הפגנה" שמתקיימת בתוך הכפר ולא מפריעה לאף אחד.

> מסתמן: החיילים שהרגו נער בירייה לעורפו לא ירצו עונש מאסר

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf