newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

למרות ביטול ההסכם: שלוש סיבות לאופטימיות על מבקשי המקלט

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הדבר הנורא באישור המתווה ואז ביטולו הוא שמאחורי כל הפליק-פלאקים הפוליטיים האלו עומדים בני אדם – אלפי משפחות שמתנדנדות בין יאוש לשמחה, במחי החלטות שאין להם שום השפעה עליהן. הדרמה הפוליטית בישראל ממכרת אבל מאחוריה יש אנשים – כשיועץ לוחש על אוזנו של ליברמן שהפגנת יד קשה תועיל לו בסקרים, מישהו מת. השאלה האם היד של החייל על ההדק קלה או קשה מחווירה מול הציניות הזו.

ובכל זאת, אני יותר אופטימי היום בקשר לגורלם של מבקשי המקלט מאשר בשבוע שעבר. ואלו הסיבות: דבר ראשון, הגירוש נעצר. זה הדבר הכי בסיסי. המתווה מול רואנדה קרס, ראש הממשלה הודיע על זה בעצמו בשידור חי, והדיון בנושא נגמר. אני גם לא בטוח שיהיה קל לחזור על התרגיל הזה, של איזו מדינת עולם שלישי שתסכים לקחת מאיתנו את הבעיה בתמורה לכסף ותמיכה פוליטית, אבל ספק אם זה ירתיע את הממשלה מלנסות שוב.

חולות נסגר, וזה גם מצוין (חראם על רבע המיליארד שנשרפו שם). מצבם של מי שנכלאו כי סירבו לגירוש גם השתפר מאוד – אני לא רואה איזה תירוץ משפטי נשאר להחזיק אותם.

אבל הכי חשוב היה הרגע שבו נתניהו סיפר לכל העם שיש אלטרנטיבה ברורה ומעשית למדיניות שלו. העבודה של מי שהתנגדו לגירוש קלה הרבה יותר עכשיו, כי הדרך הטובה יותר נמצאת בהישג יד, ואנחנו יודעים בדיוק מה הסיבה שהממשלה נמנעת מללכת בה – זה לא קשור לפליטים או לשכונות הדרום, אלא לאופן שבו גורלו הפוליטי של נתניהו נקשר באגף מסוים של הימין הקיצוני. חובת ההסברים ומציאת הפתרונות עוברת עתה למי שטרפדו את ההסכם, וכל רעיון יימדד מול פוטנציאל המתווה שבוטל.

> עשרות הפגינו נגד ביטול ההסכם עם האו"ם

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf