newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תיעוד מבפנים: הכפר אל עראקיב נהרס בפעם ה-120

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ביום רביעי, ה-25 באוקטובר, נהרס הכפר אל עראקיב בפעם ה-120 ע"י המדינה. על אדמות הכפר החלה קק"ל לנטוע יער, עבודות שהופסקו בשנת 2016 לאחר שתושבי ותושבות הכפר חסמו בגופם את הדחפורים במשך קרוב לשבועיים, ועקב לחץ בינלאומי.

הכפר אל עראקיב הוא כפר בדואי לא מוכר בצפון הנגב אשר מאז שנת 2010 נהרס 120 פעמים, ולמרות זאת ממשיכים התושבים להיאחז בקרקע, ולהתגורר שם למרות ההריסות התכופות והתעמרות הרשויות. הכפר הפך לסמל המאבק נגד נישול הבדואים מאדמתם, ולמען הכרה בכפרים הבדואים בנגב.

נגד תושבי הכפר מתנהלים כיום מספר הליכים פליליים ואזרחיים, בין השאר בדרישה לשלם מיליוני שקלים עבור מספר הריסות שהמדינה ביצעה. סבאח אבו מדיע'ם, צלמת מתנדבת בפרויקט מוכרים של "פורום דו קיום בנגב לשוויון אזרחי" ותושבת הכפר, צילמה את ההריסה ואת נשות הכפר מדברות על יום ההריסה במצלמתה. פרויקט "מוכּרים" הוא פרויקט תיעוד הווידאו של פורום דו-קיום בנגב, בו נשים וגברים מתעדים את חייהם בנגב-נקאב.

> אלימות מדינה יומיומית: שיא של עשור בהריסות בתים

הכפר ההרוס אל עראקיב, לאחר ההריסה ה-120 (צילום: קרן מנור/אקטיבסטילס)

הכפר ההרוס אל עראקיב, לאחר ההריסה ה-120 (צילום: קרן מנור/אקטיבסטילס)

הכפר ההרוס אל עראקיב, לאחר ההריסה ה-120 (צילום: קרן מנור/אקטיבסטילס)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf