newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ת"א: מאתיים איש השתתפו באירוע מחאה נגד גירוש מבקשי המקלט

מאת:
השאירו תגובה
א א א

למעלה ממאתיים איש הגיעו במוצאי שבת ל"אברהם הוסטל" בתל אביב לערב מחאה ראשון בגל אירועי מחאה נגד גירוש מבקשי המקלט, הצפוי בזמן הקרוב.

באירוע התקיים יריד של ארגונים הפעילים נגד הגירוש, פינת יצירה לילדים, עמדת איסוף של מוצרי יסוד למשפחות מבקשי מקלט במצוקה כלכלית, מופעים מוזיקליים, ועוד. בלב האירוע היו שורה של נאומים של סטודנטים, תלמידי בתי ספר, פעילים בקהילות מבקשי המקלט ואחרים – שהציגו את צעדי המחאה המתוכננים בזמן הקרוב.

> פרשת שמות: שנאת הזר של פרעה מלך מצרים

מאתיים איש באירוע מחאה נגד גירוש מבקשי המקלט באברהם הוסטל (חגי מטר)

מאתיים איש באירוע מחאה נגד גירוש מבקשי המקלט באברהם הוסטל (חגי מטר)

"פליט לא מגרש פליט", פתח את דבריו ג׳וני, מבקש מקלט מאריתריאה, שמפעיל גן לילדים מבקשי מקלט בדרום תל אביב. בהמשך דבריו אמרו כי "אנחנו מנהלים מפה מאבק להפיל את השלטון באריתריאה. השלטון שם נחלש, מאבד תמיכה, ועוד ועוד אנשים בורחים מהמדינה. אני מקווה שיום אחד נצליח ואני אזמין אתכם להיות האורחים שלנו שם. אבל כרגע אני מסרב להיות עבד בארצי. אבא שלי בן 65 ועדיין בצבא בכפייה. אני לא מוכן לחיות חיים כאלה, ולהעביר את כל חיי כעבד".

"מסרב להיות עבד בארצי", ג'וני מאריתריאה (חגי מטר)

"מסרב להיות עבד בארצי", ג'וני מאריתריאה (חגי מטר)

ענבל אגוז היא תושבת שכונת שפירא ופעילה בכוח לקהילה – יוזמה משותפת של תושבים ותיקים בשכונות ומבקשי מקלט. "יש הרבה תושבים בדרום תל אביב שמתנגדים לגירוש ורוצים לחיות ביחד, למרות שהתקשורת לא אוהבת להראות את זה כי זה פחות סקסי מתושבים שתומכים בגירוש", אמרה אגוז, וקראה לבאי האירוע להצטרף לאירוע מחאה ותליית פוסטרים ופלריגים על מרפסות של תושבים נגד הגירוש ביום שלישי הקרוב, ביזמת "כוח לקהילה" וארגון "אחותי".

"יש הרבה תושבים בדרום תל אביב שמתנגדים לגירוש ורוצים לחיות ביחד", ענבל אגוז (חגי מטר)

"יש הרבה תושבים בדרום תל אביב שמתנגדים לגירוש ורוצים לחיות ביחד", ענבל אגוז (חגי מטר)

באירוע גם הופיעו האמנים זאב טנא ואיתמר ציגלר, ובשוליו התקיים מעגל מתופפים של ישראלים ומבקשי מקלט, והוקמה עמדת שבה באי האירוע יכלו להצטלם עם שלטי מחאה. בתקופה הקרובה צפויים אירועי מחאה רבים נגד גירוש מבקשי המקלט מסודאן ואריתריאה – שצפוי להתחיל בחודשים הקרובים. אנחנו נעדכן עליהם כאן, בשיחה מקומית.

> כמאה נשים הפגינו מחוץ לכלא השרון למען שחרור בנות משפחת תמימי

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf