חיילים חילקו פלאיירים לנהגים: אנחנו סוגרים את המחסום כענישה קולקטיבית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

חיילים במחסום ג'בע שבאזור שכם סגרו אתמול (שבת) את המחסום לתנועה משני צדדיו כענישה קולקטיבית בשל יידוי אבנים ובקבוקי תבערה באזור – כך נמסר היום מארגון "בצלם". עם פתיחת המחסום חילקו חיילים לנהגים פלאייר שמסביר שמדובר בצעד של ענישה גורפת, ושהענישה תוחמר אם זריקות האבנים לא ייפסק. לפי "בצלם", זו הפעם הראשונה שבה חיילים מצהירים רשמית שמחסום ג'בע נסגר כענישה כלפי אנשים שאינם חשודים בדבר.

לשון הפלאייר:

בעקבות יידוי אבנים ובקבוקי תבערה היום ואתמול. המחסום ייסגר עד הודעה חדשה. אם זריקת האבנים לא תפסק, נציב מחסום בכניסה לכפר, כמו בפעם הקודמת. התושבים הולכים לסבול. וזה בגללכם. אנחנו מקלים מאוד אתכם, היזהרו. 'ראו הוזהרתם'.

[עדכון, 23:55] מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "אין שינוי במדיניות צה״ל בנושא פח״ע עממי, פרטי האירוע ייבדקו".

> מדיניות החוץ של ישראל כל כך נוראית – שזה מעודד

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

ילדים משחקים בפארק טדי, סמוך לחומות העיר העתיקה בירושלים, 11 במרץ 2026 (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

חגיגה של תבונה, פנאי ושלום: החינוך על פי אריסטו

אריסטו האמין כי המדינה נושאת באחריות לחינוך הדור הצעיר, וכי בית הספר נועד להרחיב אופקים, לטפח תבונה ולעודד מחשבה ביקורתית. התרגום החדש של כתביו מזמין בחינה מחודשת של מערכת החינוך הישראלית, שהתרחקה מעקרונות אלה מרחק רב

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf