newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סרבנית המצפון עתליה בן-אבא נשפטה בפעם השלישית ונידונה ל-30 ימי מחבוש נוספים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

לאחר שסרבנית המצפון עתליה בן-אבא התייצבה אתמול (שלישי) בלשכת הגיוס תל השומר והכריזה בפעם השלישית על סירובה להתגייס לצבא, היא נשפטה היום ל- 30 ימי מחבוש.

עד כה בן-אבא ריצתה שתי תקופות כליאה, וסך הכל 50 ימי מחבוש. בפעמיים הקודמות עתליה נשפטה יחד עם חברותיה הסרבניות תמר אלון ותמר זאבי אשר השתחררו לאחר למעלה ממאה ימי כליאה כל אחת. לאחר שתסתיים תקופת הכליאה הנוכחית, בן-אבא צפויה להיקרא לחזור ולהתייצב בלשכת הגיוס ומתכוונת להמשיך ולעמוד על סירובה ולהצהיר כי היא מעוניינת לשרת בשירות אזרחי חלופי. עתליה בן-אבא מלווה על-ידי רשת "מסרבות", התומכת בסרבני וסרבניות מצפון הבוחרים שלא להתגייס לצבא.

בחודש שעבר הכיר הצבא, לראשונה אחרי 13 שנים, בסרבנות כיבוש כסרבנות מצפון, עם ההחלטה של ועדת המצפון לשחרר את הסרבנית תמר זאבי לאחר 118 ימי כליאה. בשנה האחרונה ישבו בכלא מספר סרבניות מצפון נוספות שהצהירו על התנגדות לכיבוש, ביניהן: תאיר קמינר, איידן קטרי, עמרי ברנס, טניה גולן, עדי גיתאי וקאי חן. בסתיו האחרון פורסמה יוזמת סירוב מילואים של סרבנים אתיופים, המתנגדים לאלימות משטרתית ולאפליה ממוסדת נגדם.

> למרות עברו, יום אחד נצטרך לשחרר את ברגותי

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf