newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סרבנית המצפון עתליה בן-אבא נשפטה בפעם הרביעית ונידונה ל-30 ימי מחבוש נוספים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

לאחר שריצתה כבר שלוש תקופות כליאה וסך הכל 80 ימי מחבוש, התייצבה אתמול (רביעי) סרבנית המצפון עתליה בן-אבא בת ה-19 מירושלים בפעם הרביעית בלשכת הגיוס. גם הפעם בן-אבא הכריזה על סירובה להתגייס לצבא ובכך לקחת חלק בכיבוש השטחים ובדיכוי העם הפלסטיני, ונשפטה  לשלושים ימי מחבוש נוספים. לאחר שתסתיים תקופת הכליאה הנוכחית, שבסיכומם תיכלא ל-110 יום בכלא הצבאי, בן-אבא צפויה להיקרא לחזור ולהתייצב בלשכת הגיוס ומתכוונת להמשיך ולעמוד על סירובה ולהצהיר כי היא מעוניינת לשרת בשירות אזרחי חלופי.

בשבוע שעבר, לרגל יום הסרבנות הבינלאומי, פרסמה תנועת זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל ישראל סקירה בינלאומית קצרה אשר משווה את היחס לסרבנות מצפון בישראל ובמספר מדיניות בעולם שבהן קיים גיוס חובה. מהסקירה עולה כי בהשוואה למדינות הדמוקרטיות בעולם המערבי, הפגיעה של ישראל בזכויות סרבני המצפון כפי שנקבעו על-ידי החוק הבינלאומי היא בין החמורות ביותר. אמנסטי אינטרנשיונל ישראל ממליצה להכיר בכל סרבני המצפון אשר סירובם נובע מהתנגשות בין אמונה כנה לבין שירות בצבא הישראלי, בין אם האמונה פציפיסטית, דתית או אחרת, וגם כאשר האמונה המדוברת נעוצה בהתנגדות לפעולות צבא ישראל בכללותן, או לפעולותיו הספציפיות של הצבא, לרבות פעולות בשטחים הפלסטיניים הכבושים.

עתליה בן-אבא מלווה ע"י רשת מסרבות – רשת סרבנות פוליטית התומכת בסרבני וסרבניות מצפון הבוחרים שלא להתגייס לצבא הכיבוש, תוך מודעות להיררכיה המגדרית שמתבטאת בצבא ובחברה הישראלית ככלל.

> ריקוד הדגלים והכלימה: אוי לו לעם שכל שמחתו היא שמחה לאיד

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf