newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

המשטרה מסרבת לאפשר את קבורתו של יעקוב אבו-אלקיען ללא תנאים. המשפחה עתרה לבג"ץ

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מאז אתמול, לאחר שהסתיימה נתיחת גופתו של יעקוב אבו-אלקיען, שנהרג ביום רביעי סמוך לביתו באום אל חיראן מירי שוטרים, המשטרה מסרבת למסור אותה למשפחה ללא תנאים ולאפשר את קבורתו. המשטרה דורשת מהמשפחה להתחייב על מספר משתתפים מוגבל ל-50 בהלוויה, שזו תערך במסגד בחורה ולא באום אל-חיראן, וכן מתעקשת על שחרור הגופה בשעות הקטנות של הלילה.

עורכי הדין נדים שחאדה ועומר ח'מאיסי מארגון "עדאלה" עתרו היום לבג"ץ בשם משפחת אבו-אלקיען נגד החלטת המשטרה. בעתירה נכתב כי "אין סמכות למשטרה על פי החוק להחזיק את הגופה הנדונה. אין שום הסדר ראשוני המאשר את החזקת הגופה ולכן המשטרה פועלת מחוסר סמכות קיצוני ביותר. לא רק שהחזקת גופת המנוח מהווה פגיעה בכבודו של המת ובכבוד בני משפחתו, היא נעשית תוך חריגה קיצונית מסמכות, ללא תכלית ראויה ולגיטימית כלשהי ומתוך שיקולים זרים ביותר".

התנהגות זאת של המשטרה, שעל פניו מנוגדת לחוק, היא המשך ישיר לקו שהוביל אותה לפעול באלימות נגד תושבי אום אל חיראן ביום רביעי האחרון, אירוע שהסתיים במותם של אבו-אלקיען והשוטר ארז לוי, והיה ניתן להימנע ממנו.

> פרסום ראשון: ניתוח ויזואלי מערער את גרסת המשטרה על אירועי אום אל חיראן

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf