newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

קמפיין MeToo שוטף גם את הרשת בפרסית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

השחקנית אליסה מילאנו העלתה ביום ראשון ציוץ בטוויטר בו קראה לנשים שהוטרדו מינית להגיב במילים "גם אני", MeToo#, ומאז מליוני נשים חושפות ברשתות החברתיות תקיפות והטרדות מיניות שעברו. ההאשטג באנגלית תורגם לשפות רבות, ובימים האחרונים שוטף הקמפיין את הרשת גם בפרסית תחת ההאשטג #من_هم.

הנה מקבץ אקראי מתוך עדויות ששיתפו נשים איראניות בטוויטר:

"החלק הקשה ביותר זה שהוא בן משפחה קרוב, ונאלצתי לשתוק כדי לשמור על הכבוד של המשפחה שלו. בכל פעם שאני רואה אותו רועד לי כל הגוף".

"הרפובליקה האסלאמית היא הגורם המרכזי ביותר להטרדה מיניתת של אזרחיה, ובפרט הנשים. פיזית, מילולית, נפשית ופסיכולוגית".

"אני יכולה לכתוב תחת ההשטאג הזה כמספר הימים שאני הולכת ברחבי העיר. היום, אתמול, שלשום, לפני שבוע, לפני חודש…"

"כן, גם אני. אבל מי שעולל לי את זה מסתובב כאן ועושה לייקים על הציוצים של #גם_אני ומצייץ אותם מחדש וכותב מילים מנחמות לכותבות…"

"הוא עצר אותנו ושאל על הקשר בינינו. הוא דיבר בנפרד עם החבר שלי ואחר כך בנפרד איתי. שאלתי "כמה כסף אתה רוצה?", הוא אמר "את הכסף יתן הבחור. מה את נותנת?"

"לעולם לא אשב יותר במושב הקדמי במונית. MeToo#"

"גם אני, כמו מרבית הנשים, ברחוב, באוניברסיטה, במקום העבודה, במטרו… בכל יום שאני נוכחת במרחב הציבורי אני נתונה להטרדות מיניות פיזיות או מילוליות".

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf