newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בישיבה סוערת ומתוחה אישר הפרלמנט האיראני את הסכם הגרעין

מאת:
השאירו תגובה
א א א

זה אולי לא ייראה כאירוע כל כך חריג לישראלי הממוצע, אבל התקשורת האיראנית היום נרעשת ומזועזעת מהישיבה הסוערת בפרלמנט האיראני (המג'לס) אתמול, שהתכנס כדי להצביע על הסכם הגרעין.
החדשות הטובות הן שההסכם אושר. אבל שני אנשים – שר החוץ ג'ואד זריף וראש הסוכנות לאנרגיה האטומית עלי אכבר סאלחי – הזיעו קשה מאוד עד להשגת האישור. סאלחי סיפר מעל הבמה בקול נרגש על איומי הרצח שהוא וזריף מקבלים מצד מתנגדי ההסכם, שמאיימים להוציא אותם להורג ולקבור את גופתם במתקן באראק, ואחר כך לבוא עם משאיות של מלט ולכסות עליהם. במהלך נאומו ניסו כמה פעמים חברי פרלמנט שונים להתנפל עליו ולהוריד אותו מהבמה, אבל נחסמו על ידי חברים אחרים.

> הקשר המפתיע בין תשובה והגז שלנו למאבק הישראלי באיראן

שר החוץ האיראני זריף, לצד שר החוץ האמריקאי קרי, סגן הנשיא האיראני וראש הסוכנות האיראנית לאנרגיה אטומית, עלי סאלחי ומזכיר האנרגיה האמריקאי מוניץ במהלך שיחות הגרעין בלוזאן.

שר החוץ האיראני זריף, לצד שר החוץ האמריקאי קרי, סגן הנשיא האיראני וראש הסוכנות האיראנית לאנרגיה אטומית, עלי סאלחי ומזכיר האנרגיה האמריקאי מוניץ במהלך שיחות הגרעין בלוזאן.

האיומים יוחסו לרוחאללה חסיניאן, אחד המתנגדים הבולטים של הסכם הגרעין. אבוד'ר נדימי, נציג לאהיג'אן במג'לס, אמר שהוא שוחח עם חסיניאן ושזה אמר לו שהוא אמר את הדברים לסאלחי בבדיחות הדעת, ולא מבין למה הוא לקח אותם ברצינות. "אולי מר סאלחי לא מכיר את ההווי במג'לס ולא מורגל בהלצות מסוג זה, ולכן לקח את הדברים ברצינות".
בסוף הישיבה, עם זאת, היו גם הרבה חברי פרלמנט שניגשו לחבק את סאלחי וזריף ולהודות להם בחום. ההסכם, כאמור, אושר ברוב של 139 תומכים מול 100 מתנגדים ו-12 נמנעים.

> ההסכם הטוב: לישראל עדיפה איראן לא מבודדת

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf