newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שישה ח"כים פנו ליועמ"ש: "לחקור התנהלות הפרקליטות בתיק דין יששכרוף"

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כותב: אלי ביתאן

הבוקר (שלישי) שיגרו שישה חברי כנסת מכתבים דחופים ליועץ המשפטי לממשלה ולנציב הביקורת על הפרקליטות, בדרישה לחקור את התנהלות הפרקליטות בעניינו של דובר שוברים שתיקה דין יששכרוף.

כזכור, החקירה נגד יששכרוף נפתחה בעקבות דרישת ארגוני ימין ושרת המשפטים איילת שקד, לאחר שפורסמה עדותו כי הפעיל אלימות כלפי מיידה אבנים פלסטיני בחברון בשנת 2014 במהלך מעצר. התיק נגד יששכרוף נסגר במהירות בעילה של חוסר אשמה, אך ניכרים כשלים חקירתיים חמורים בהתנהלות גורמי האכיפה.

בפרקליטות טענו כי הם חקרו את הפלסטיני שהוכה באירוע, וזה הצהיר כי נעצר ללא אלימות. בעקבות כך החל, בתיווכם של ארגוני ימין, מסע השמצות נגד יששכרוף. מבדיקה זריזה עלה כי הפלסטיני שנחקר הוא לא זה שנעצר במהלך התקרית המדוברת. בשיחה של עמירה הס עם הפלסטיני הנחקר, עלו עוד כמה כשלים בחקירה שמחלישים את עמדת הפרקליטות.

חברי הכנסת החתומים על המכתבים הם דב חנין, תמר זנדברג, איימן עודה, מוסי רז, מיכל רוזין ועיסאווי פריג'. הח"כים כתבו: "עולה חשד כי עצם ההחלטה לצאת לחקירה לאחר שמאות עדויות על אלימות חיילים מעולם לא נחקרו, הייתה החלטה פוליטית, וכי הפרקליטות פעלה ממניעים פסולים".

חברי הכנסת התייחסו במכתבם לחקירה הרשלנית של המקרה, ולסרטון שהופץ אתמול: "אתמול פורסם סרטון נוסף מחודש מרץ 2014 ובו נראה דין יששכרוף מוביל את הפלסטיני שלטענתו היכה. בסרטון נראה דין יששכרוף, מוביל פלסטיני אזוק שפניו חבולים, וכן המ"פ שנחקר וקשר המ"פ. קשר המ"פ שנכח באירוע אישר שהצילומים שפורסמו הם תיעוד של האירוע המדובר בעדות."

ח"כ דב חנין יוזם המכתב אמר כי: "הפרקליטות ממשיכה לטייח בחקירת אלימות נגד פלסטינים בשטחים. שוברים שתיקה אמרו ואומרים את האמת, שרי הממשלה שתקפו אותם הם אלה ששיקרו. הכשלים בהתנהלות הפרקליטות בחקירה הזו זועקים לשמיים, והם חייבים להיחקר מיד".

> חקירת דובר שוברים שתיקה: תיק מינורי שחושף השחתה ממסדית עמוקה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf