newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לערב ירושלמי קפוא ונפלא אחד עמדנו מול הפשיזם ויכולנו לו

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אולי אנחנו מפסידים במערכה הגדולה. אולי ניר ברקת, האיש שמחזיק בתרבות של העיר הזו כבת ערובה בשביל השאיפות הפוליטיות הנפסדות שלו ומאיים לסגור את אחד המרכזים התרבותיים החשובים של העיר, היחיד באזור שבו הוא פועל, באמת יצליח לסגור בסוף את גלריית ברבור לטובת הפזילה לכיוון רגב ונתניהו. אולי גופשטיין ימשיך להפיץ את הרעל שלו לנערים בכיכר ציון וימשיך לספסר בפחד ובשנאה כמו דילר בפינת רחוב. אולי אריה קינג יצעד בחיוך הזחוח שלו לתוך עוד בית גזול בשיח' ג'ראח.

יודעים מה? לא אולי. בטוח. אבל הלילה, לערב אחד, הורדנו למנוולים האלה את החיוך מהפרצוף. לערב ירושלמי קפוא ונפלא אחד היינו יותר מהם, הרבה הרבה יותר מהם, והבסנו אותם. לערב ירושלמי קפוא ונפלא אחד עמדנו מולם נחושים, קולניים, וצעקנו שהפשיזם לא יעבור, שלא נפקיר בידיהם את העיר, וצעקנו 'מברבור לבלעין תשוחרר פלסטין' בערבית ובעברית. לערב ירושלמי נפלא אחד עמדנו בסולידריות עם החברות המדהימות, האמיצות מגלריית ברבור ועם החברים שלנו משוברים שתיקה, והרעדנו את הרחוב. והבהרנו שלא נתפשר על מראית עין של תרבות ועל מראית עין של חופש דיבור, ובכל מקום שינסו להשתיק אותנו או את החברים שלנו, נגיע ונצעק. לערב ירושלמי אחד קפוא ונהדר היינו הרוב, וזה הרגיש נהדר כל כך.

הנה יולי נובק המופלאה מדברת בהפגנה הערב:

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf