newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בתמונות: מאות התכנסו בנווה שלום לציון חמישים שנה לכיבוש

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הערב (שבת) מתקיים אירוע מחאה המרכזי לציון חמישים שנה לכיבוש תחת הכותרת "דרוש סוף לכיבוש" בנווה שלום וואחת אל סלאם. היום לפני חמישים שנה, העשרה ביוני 1967, היה היום האחרון ללחימה והיום הראשון לכיבוש השטחים.

האירוע המרכזי יכלול הופעות מחאה ומוזיקה, כולל הופעות של אמנים ישראלים ופלסטינים: אמל מרקוס, תאמר נאפר, רותם בר אור (theAngelcy), ויונתן שפירא. ויסתיים באלקטרו-חאפלה עד השעות הקטנות של הלילה, עם DJ Ramzi הירושלמי וראפרים מירושלים המזרחית. באירוע ישאו דברים יו״ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה, יו״ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון; אשרף אל-עג'רמי, עורכת "שיחה מקומית" אורלי נוי וגדעון לוי מ"הארץ".

 

מוקדם יותר צעדו מאות מפגינים מלטרון לנווה שלום – וואחת אל סאלם, ב"צעדת הקו הירוק" המציינת 50 שנה לכיבוש – בקריאה משותפת של פעילי שלום לסיים את הכיבוש לכונן את גבולות הקבע של ישראל. במהלך הצעדה, אותה יזמה תנועת "מחסום Watch", צובעים הפעילים קטע מהקו הירוק בצבע הירוק, במטרתה להחזיר לתודעה את הקו ירוק – שלאחר 50 שנות כיבוש הולך ונמחק מהתודעה הציבורית. הצעדה התקיימה פעמיים, בשני מקומות שונים: ביום חמישי התקיים החלק הראשון בו צעדו המפגינים על הקו הירוק סמוך לגבעת חביבה, והיום זהו חלקה האחרון.

במהלך הצעדה ביום חמישי הודיע אבי עופר מקיבוץ מענית, רס"ן במילואים בגולני, כי יפתח מחר בשביתת רעב מול ביתו של נתניהו במחאה על הכיבוש ובדרישה לחתום הסכם שלום עם הפלסטינים "כי אנחנו תקועים כבר 50 שנה במקום".

סמאח סלאימה, ממארגנות האירוע בנווה שלום – וואחת אל סלאם ובלוגרית בשיחה מקומית, אמרה כי "מול הייאוש והזעם של חמישים שנות כיבוש, אנחנו יוצרים ויוצרות שותפות שתייצר שלום: ערבים ויהודים, ישראלים ופלסטינים – כי שלום עושים ביחד. את השותפות החזקה שלנו נציין באירוע מחאה מוזיקלי משותף, עם אמנים יהודים וערבים, שמסמל את הבחירה שלנו לעמוד ביחד מול הכיבוש. אנו קוראים לציבור לבוא ולהגיד איתנו: 50סוף!"

צילום: נדין נאשף, נווה שלום

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

"אנחנו צועקים, רעבים ומתים לבד": החיים בחורבות שג'אעייה

הפלישה של ישראל לשכונה שבמזרח העיר עזה, שנמשכה חודשים, הותירה אחריה הרס מוחלט. התושבים, עדיין תחת מצור, מסכנים את חייהם רק כדי לשים ידיהם על שק קמח אחד

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf