newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

למה אנחנו לא רואים הפגנות למען השלום ברמאללה?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

יש את הקשקוש הקבוע הזה של "למה אנחנו לא רואים הפגנות למען השלום ברמאללה?"

למה? כי למה לעזאזל שיהיו ברמאללה הפגנות בעד שלום? איזה עם שחי תחת כיבוש מפגין בעד שלום עם הכובש שלו? איפה בעולם בדיוק, אי פעם, זה קרה?

באלג'יריה הפגינו למען שלום עם הצרפתים? בוויטנאם או עיראק הפגינו בעד שלום עם האמריקאים? באפגניסטן עם ברה"מ? אפילו גנדי בהודו, חביבם של מבקרי-הפלסטינים-על-מאבקם-הלא-מספיק-פציפיסטי, לא הפגין למען שלום עם הבריטים. ולהבדיל גם היהודים כאן לא הפגינו למען שלום איתם.

הגישה – בכל מקום כבוש בעולם – היא "קודם כל נלחם בכם כדי שתעיפו את הרגל שלכם מהצוואר שלנו, אחר כך נדבר". ומאירלנד ועד תוניסיה ועד בכלל – האחר כך הזה לרוב כולל שלום.

(וכל זה מסביר למה אין הפגנות שלום ברמאללה. אבל שווה להגיד משהו גם על החצי הראשון של המשפט. "למה לא רואים". למה לא רואים? כי לא באמת מסתכלים. כי המידע שיש לנו על מה שקורה ברמאללה, או בשטחים, הוא לרוב מוטה ומעוות, ומתעלם בכוונה מהמון דברים. לא מהפגנות שלום סטייל כיכר רבין, כי אין כאלה, אבל כן ממאבקים שהבסיס שלהם הוא חתירה לחיים משותפים בארץ הזאת, ללא אלימות והרג. אבל את זה, בניגוד לסכינים, לרוב בישראל באמת פשוט לא רואים)

> 71 הרוגים פלסטינים בחודש אוקטובר

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf