newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מאות הפגינו בתל-אביב בסולידריות עם עובדי הקבלן

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מאת: אלי ביתאן

מאות הפגינו הבוקר (ה') ברחבת הבימה בתמיכה במאבק עובדי הקבלן ובעד העסקה ישירה. את ההפגנה, שהתקיימה חרף החום הכבד, ארגנה ההסתדרות.

רוב המשתתפים היו חברי האיגודים המקצועיים, אליהם הצטרפו הנוער העובד והלומד ודרור ישראל, וצעירי מרצ. אחד המארגנים הבטיח בתחילת ההפגנה כי האישור הרשמי יגיע מהמשטרה בדקות הקרובות, אך זה התבושש מלהגיע.

ההפגנה נקבעה לאחר שנכשלו המגעים בין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ושר האוצר משה כחלון על קליטתם של עובדי הקבלן בשירות הציבורי כעובדים בעלי זכויות מלאות. לפי הדיווחים, כחלון הסכים לקלוט כ-2000 עובדי קבלן בלבד, בעוד ההסתדרות דורשת את קליטת כל עובדי הקבלן, שמספרם נאמד בעשרות אלפים. במקביל להפגנה הבוקר מאיים ניסנקורן לצאת לשביתה כוללת ברביעי הבא, שביתה שיכולה להקיף גם את העובדים המאוגדים בהסתדרות במגזר הפרטי.

> כן לשביתה כללית למען עובדי הקבלן

בסולידריות עם עובדי הקבלן. צילום: אלי ביתאן

בסולידריות עם עובדי הקבלן. צילום: אלי ביתאן

בסולידריות עם עובדי הקבלן. צילום: אלי ביתאן

המפגינים נשאו שלטים המוחים על נורמת העסקת עובדי קבלן הפושה במגזר הציבורי – "עובדי קבלן זה פשע מאורגן", "כחלון כחלון תתעורר עובדי קבלן שווים יותר", וסיסמאות סולידריות של ארגוני עובדים שונים.

כבכל הפגנה בעלת אופי הסתדרותי, בלטה החלוקה לקבוצות לפי מקומות עבודה ("שכל אוטובוס ישמור על החבר'ה שלו"). עובדי פלאפון, שמצויים בימים אלה במאבק עובדים נגד הפיכתם לעובדי קבלן, רשמו את הנוכחות המרשימה ביותר – עשרות מהם התייצבו בחולצות, דגלים וכובעים מתאימים להכריז כי "עובד פלאפון לא יהיה עובד קבלן". לצידם נכחו קבוצות עובדים נוספות כמו רשות שדות התעופה, עובדי תנובה, בזק, מקורות, בית חולים הדסה, סלקום, נטויז'ן, המכללה למנהל, ועוד. בהפגנה נכחו גם כמה חברי כנסת- נחמן שי מהמחנה הציוני, ואילן גילאון ותמר זנדברג ממרצ.

> את המאבק הזה עובדי ופורג'ט באופקים לא מתכוונים להפסיד

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

השאירה מאחוריה בור גדול. בות'יינה דביט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בות'יינה דביט)

"הסלע שראה את האופק". לזכרה של בות'יינה דביט

שנים רבות של פעילות פוליטית, חברתית ופמיניסטית הפכו את דביט, אדריכלית ובת למשפחה קומוניסטית מרמלה, לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר. מסע הלוויה שלה סימל את המרקם המיוחד של האנשים שראו בה שותפה לדרך

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf