newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מדיניות הירי של צה"ל בעזה ממשיכה לגבות קורבנות לא חמושים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ביום שבת הרגו חיילים את מוחמד עטא אבו ג'אמע, חקלאי בן 59, בזמן שעיבד את אדמתו ברצועת עזה מזרחית לחאן יונס. הם ירו בו בגבו. לא כי הוא סיכן אותם (או מישהו אחר) באיזושהי צורה אלא רק כי הוא נכנס למקום שלטענת צה"ל הוא לא היה אמור להיות בו. הוא מת מפצעיו בבית החולים.

ביום ראשון שבוע לפני כן ירו חיילי צה"ל לעבר סירת דייגים ששהתה מול חופי עזה. הם הרגו את אסמאעיל סאלח אבן ריאלה בן ה-18, ופצעו שני דייגים אחרים. עלי פי הדיווח ב"הארץ", ההסבר שנתן צה"ל להריגתו של אבו ריאלה היה שהוא "חרג מהשטח המותר לדיג באזור".

זהו, אפילו אין יותר צורך בהעמדת פנים שלמישהו נשקפה סכנה. יש אנשים שנכנסו למקום שצה"ל החליט שהוא אסור, והתגובה המידית היא ירי על מנת להרוג. בכלא הגדול בעולם אין רחמים, אין הזדמנות שניה.

על פי נתוני "בצלם" מוחמד עטא אבו ג'אמע הוא ההרוג הלפחות שניים-עשר על הגדר מאז דצמבר האחרון. מאות אחרים נפצעו. בתחילת ינואר נהרג אמיר עבד אל-חמיד מסאעד אבו מסאעד, נער בן 15 מדיר אל-בלח. הוא נורה במהלך הפגנה ליד גדר המערכת מזרחית למחנה הפליטים אל-בוריג'. הוא עמד במרחק של מעל ל-50 מטרים מהגדר. לא חמוש. לא זרק אבנים. במהלך ההפגנה חלק מהצעירים יידו אבנים לעבר חיילים שניצבו מצדה השני של גדר המערכת. ב-17 בפברואר ירו כוחות הצבא על קבוצת נערים שהתקרבה לגדר המערכת דרומית-מזרחית לרפיח. על פי ההערכה, שניים מהם, עבדאללה ארמילאת בן 15 וסאלם סבאח בן 17 דיממו למוות לאחר שנפצעו מרסיסי הפגזים הישראליים.

במהלך דצמבר נהרגו שמונה פלסטינים בזמן הפגנות על הגדר ברצועת עזה. אף אחד מהם לא היה חמוש. אחד מהם היה איברהים אבו תוריא – קטוע רגליים שישב בכסא גלגלים והחזיק בדגל פלסטין.

> מה לחילונים ולמאבק החרדי נגד הגיוס?

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf