newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מה עשו המורות השובתות בווירג'יניה המערבית? דאגו לילדים הרעבים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

לאחר תשעה ימים של שביתה חסרת תקדים, במהלכה הושבתה כליל מערכת החינוך בווירג'יניה המערבית בארצות הברית, חזרו אתמול (רביעי) לעבודה 20,000 מורות ומורים מלמעלה מ-50 המחזות במדינה ו-277,000 תלמידים שבו לספסל הלימודים. נציגי איגודי המורים במדינה יצאו לשביתה בדרישה להעלאת שכרם ולשיפור תנאי הביטוח. פדרציית מורי וירג'יניה המערבית (AFT-WV) הכריזה על ניצחון המורות והמורים לאחר שהובטח כי שכרן יעלה ב-5%, עם זאת המו"מ על התנאים הסוציאליים ימשך.

המורות והמורים מחו על כך ששכרם מדורג במקום ה-48 מתוך 50 המדינות בארצות הברית, נתון שלאור העלייה ביוקר המחייה מביא משפחות של עובדי הוראה לקו העוני. עם זאת, מצבם הקשה לא מנע מהשובתים להתייחס לעובדה כי כמעט רבע מילדי וירג'יניה המערבית הם עניים שמסתמכים על תכניות הזנה בבית-הספר, במסגרתן הם אוכלים בבית-הספר בחינם או במחירים מסובסדים. מצב הביטחון התזונתי של חלק מהילדים העניים כל-כך קשה, דווח שבוע שעבר ב-CNN, שחלק מבתי הספר מנהלים תכניות הזנה גם בסופי שבוע.

עלה החשש כי השביתה תמנע מילדים אלה את הארוחה העיקרית שהם אוכלים במהלך היום, ולכן במהלך הדיונים על תחילת השביתה הוחלט באיגודי המורים כי בכל יום של שביתה יתאספו מורות, נשות צוות ומתנדבים כדי לארוז לילדים ארוחות ולשלוח לביתם.

"ככה נראית מדינת הרווחה הדיסטופית שלנו", צייצה בתגובה בטוויטר העיתונאית הסוציאליסטית האמריקאית ברברה ארנרייך. "מורות ומורים עם שכר נמוך להחריד דואגים לילדים מוכי-עוני בכדי להשאיר אותם בחיים".

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf